YAŞAM
okuma süresi: 3 dak.

MeToo işe yaramadı mı? Araştırmaya göre ofislerde taciz sürüyor

MeToo işe yaramadı mı? Araştırmaya göre ofislerde taciz sürüyor

2017'de #MeToo hareketinin doğuşu, kadınların yaşadığı geniş çaplı cinsel şiddet ve tacize ışık tutmuş, bir dizi tanınan ismi alaşağı etmişti.

Yayın Tarihi: 19/09/24 18:00
okuma süresi: 3 dak.
MeToo işe yaramadı mı? Araştırmaya göre ofislerde taciz sürüyor
A- A A+
Ancak yeni bir araştırma, buna rağmen kadınların işyerinde 5 yıl öncesiyle aynı seviyelerde cinsel tacize maruz kaldığını ortaya çıkardı.

McKinsey ve kadınlara destek kuruluşu LeanIn'in İşyerinde Kadınlar 2024 raporu, işyerinde cinsel tacizin 2018'deki kadar yaygın olduğunu bildirdi.

Bu hafta yayımlanan rapora göre, 2018'de kadınların yüzde 35'i işyerinde en az bir tür cinsel tacize maruz kaldığını bildirmişti. Bu sene, o oran yüzde 37.

McKinsey'in kıdemli ortağı Alexis Krivkovich, CBS'e cinsel tacize uğrayan kadınların oranının da büyük ihtimalle çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Krivkovich "Kadınların tacizi bildirdikleri takdirde bunun etkin bir şekilde yönetilmeyeceğinden bu denli endişelenmesi, muhtemelen bir dizi olayın göz ardı edilmesine yol açıyor" dedi.  

Öte yandan, 2018'de erkeklerin yüzde 23'ü ve 2024'te erkeklerin yüzde 22'si işyerinde en az bir tür cinsel tacize maruz kaldığını bildirdi.

Rapor, daha genç kadınların işyerinde cinsel tacize maruz kalma ihtimalinin yaşı daha büyük kadınlar kadar yüksek olduğunu da tespit etti.

Cinsel tacizi bildirmenin etkili olacağına inandığını söyleyen kadınların sayısı da erkeklerden daha az. 2024'te, kadınların yaklaşık yüzde 53'ü ve erkeklerin yüzde 65'i işyerlerinin cinsel taciz ihbarını etkili bir şekilde ele alacağına inanıyor.

Raporda "Kadınlar, özellikle de beyaz olmayan kadınlar, müdürlerinden yeterince destek görmüyor" yazıyor.

Kadınların yeteneklerinin ve liderlik potansiyelinin sorgulanmasına yol açan önyargılarla karşılaşma ihtimali, hâlâ erkeklerden çok daha yüksek.

Rapor "Beyaz olmayan kadınlar, LGBTQ+ kadınlar ve engelli kadınlar, işyerinde daha fazla küçük düşürücü etkileşim yaşıyor" diye devam ediyor.

Forbes, pazartesi günü Tulane Üniversitesi'nin yayımladığı başka bir raporun, kadınların #MeToo'nun ardından yaşadığı cinsel saldırı ve tacizde bir değişiklik olmadığını ortaya çıkardığını aktardı.

#MeToo hareketi 2017'de, dünyanın her yerinden kadınların, yaşadığı cinsel taciz ve saldırı hikayelerini paylaşmak için etiketi kullanmasıyla yayılmıştı.

Tulane Üniversitesi'nin raporu, 2018'de kadınların yüzde 81'inin hayatlarının bir noktasında tacize veya saldırıya maruz kaldığını söylediğini ortaya çıkardı. 2024'te bu oran yüzde 82'ye yükseldi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.