İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Arslanbaş: Emlak ve yurt konusunda Dijital bir yapı oluşturduk

Arslanbaş: Emlak ve yurt konusunda Dijital bir yapı oluşturduk

Üniversiteler Birliği Başkanı, İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, öğrencilerin konaklama sorununa işaret ederek, “Ciddi bir kontrol eksikliğinden kaynaklı dolandırıcılar türedi. Öğrencilerden 2-3 depozito, 5-6 kira parası isteyenler var. Öğrenciyi istismar ediyorlar” dedi.

Yayın Tarihi: 13/10/21 15:25
Güncelleme Tarihi: 13/10/21 15:44
okuma süresi: 4 dak.
Arslanbaş: Emlak ve yurt konusunda Dijital bir yapı oluşturduk
Özel Haber
A- A A+

Üniversiteler Birliği Başkanı, İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, Kanal T’de yayınlanan, Mahmut Doğan’ın sunduğu ‘Gazete’ isimli programa konuk olarak, öğrencilerin yaşadığı sorunları anlattı.  Arslanbaş konut konusunun üzerinde durarak, emlak ve yurt konusuyla ilgili dijital bir yapı geliştirdiklerini ifade etti.  Pandeminin her sektörü baştan aşağıya dizayn ettiğini ifade eden Arslanbaş,  bugün itibariyle adaya son 2 yıldır hiç girmemiş 35-40 bin öğrenci geldiğini açıkladı.

“BÜTÜN ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM AÇIĞINI KAPATMAK”

Öğrencilere Koronavirüs riskinin az olduğu, sağlıklı bir ortamda 2 yıllık eğitim kaybını telafi edecek eğitim müfredatına odaklandıklarını belirten Arslanbaş, “Bütün önceliğimiz açığı nasıl kapatırız. Asosyalleşmiş, psikolojik ve ekonomik olarak etkilenmiş öğrenciye öğrenci dostu iyi bir ada reklamı yapmak” dedi.  Öğrencilerin konaklamalarıyla ilgili de konuşan Arslanbaş, yurtların tamamının dolduğunu kaydetti.  “Evlerin tamamı doldu. Henüz yerleşemeyen öğrenciler var” diyen Arslanbaş,  “Öğrenci-emlakçı-telefon yapısı var. Dijital yapı yok. Ciddi bir kontrol eksikliğinden kaynaklı dolandırıcılar türedi. 2-3 depozito 5-6 kira isteyenler var. Öğrenciyi istismar edenler… Bunlarla ilgili ihbar hattı kuruyoruz. Emlak ve yurt konusuyla ilgili de hemen dijital bir yapı geliştirdik. Emlakçıları da akredite ederek, o sisteme alacağız. Makul taleplerin dışındaki hiçbir ilanı oraya koymayacağız” dedi.

“KKTC ÖĞRENCİLERİNİN BURSLULUK ORANI YÜZDE 40 ARTTI”

KKTC’de bulunan öğrencilerin bursluluk oranının yüzde 40 arttığını hatırlatan Arslanbaş, üniversitelerin burs vermediği zaman tercih edilme şansının düşük olduğunu anlattı. Yaşanan bu gelişmenin eğitim kalitesiyle ilgili olmadığını ifade eden Arslanbaş, konunun Koronavirüs pandemisinden kaynaklandığını ifade etti.

“KARŞIMIZDA FARKLI BİR KUŞAK VAR”

“Karşımızda farklı bir kuşak var” diyen Arslanbaş, yeni kuşağın bütün iletişimini elindeki telefonla çözdüğünü fakat burada ağır bürokrasi içine sokulduğunu belirtti.

“ Çocuğun kaygı düzeyi, geleceğe umudu, adaya bakışı değişiyor” diyen Üniversiteler Birliği Başkanı, İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, bu kuşağın, daha önceki deneyimleri merak ettiğin, ve internetteki pozitif yorumlara göre tercihlerini belirlediğini vurguladı.

“ÜNİVERSİTELER OLARAK ÇOK GÜZEL BİR DİYALOG YAKALADIK”

Pandemi döneminde hem Üniversiteler Birliği olarak hem de Girne’deki üniversiteler olarak çok güzel bir diyalog yakaladıklarını ifade eden Arslanbaş, Girne Üniversiteler Konsorsiyumu’nun kurulduğunu söyledi. Girne’deki üniversite servislerinin birleştirildiğini anlatan Arslanbaş, öğrencilerin her servisi kullanabileceğini kaydetti.

 “Öğrenci dışında sivilleri de servise almak için Kar-İş ile görüşmelerimiz var” diyen Arslanbaş, “Öğrencilere AKBİL kart vereceğiz. Konsorsiyum kart sahibiyle Girne’deki her üniversitenin imkânından faydalanacak. Girne Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı da bunu destekliyor. Öğrenciyi mağdur etmemek için bunu yapacağız” dedi.

Arslanbaş ayrıca, toplumla gelen öğrenci arasındaki iletişimin doğru kurulmasının önemine değinerek, “Öğrenciler suç işlemez. Katkı koymak için de çırpınır. Onlar, suç unsuru olarak görülürse o psikolojiye giriyor” dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberi Facebook'ta gör