İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Münür Rahvancıoğlu: Acil müdahale için gerekli malzeme alınmalı, ‘yangın helikopteri’ gibi

Münür Rahvancıoğlu: Acil müdahale için gerekli malzeme alınmalı, ‘yangın helikopteri’ gibi

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Orman Dairesi’ ne sadece yaz personeli alınmamalı diyerek, “Acil müdahale için gerekli malzemeler de alınmalı, ‘yangın helikopteri’ gibi” dedi.

Yayın Tarihi: 25/06/22 14:15
Güncelleme Tarihi: 27/06/22 12:03
okuma süresi: 3 dak.
Münür Rahvancıoğlu: Acil müdahale için gerekli malzeme alınmalı, ‘yangın helikopteri’ gibi

Kıbrıs Postası'na konuşan Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, yanan alanların imara kapatılması yasasının hukukçular tarafından hazırlandığını ve bu yasanın hayata derhal geçirilmesi gerektiğinden bahsetti.

Rahvancıoğlu, “Yasa çalışması ivedilikle hazırlandı… Herkes yangının söndürülmesi ile ilgili elinden geleni yaptı" dedi. 

“TAM ZAMANLI PERSONEL ALIMI YAPILMALI”

Orman Dairesi’ne yaz sezonu için geçici olarak değil kadrolu ve tam zamanlı personel alınması gerektiğine vurgu yapan Rahvancıoğlu, “Yangınları önlemek için, gerekli çalışmaları yapabilmek için bu söz ettiğim kadrolu personeller acilen alınmalı” ifadelerini kullandı.

“YANGINA KARŞI HER ÖNLEM ALINMALI VE MÜDAHALE İÇİN GEREKLİ MALZEME ALIMI YAPILMALI”

Yangın çıkmadan önce birçok önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Rahvancıoğlu, buna rağmen yangın yine de çıkarsa acil müdahale için gerekli malzeme alınmalı, ‘yangın helikopteri’ gibi açıklamasını yaptı.

Kamuoyunda da bu bilginin benimsendiğine dikkat çeken Rahvancıoğlu, “Yangınların çıkmadan, çıktıktan sonra ve bittikten sonraki adımları da çok önemli” dedi.

"Akdeniz ormanlarında bir yanma eğilimi var" diye konuşan Rahvancıoğlu “Akdeniz medeniyetlerinde kurulduğu bir bölge insan etkisi çok fazla ve sıcak bundan dolayı ormanlar kendini rehabilite etmiş şekilde, başka ormanlık alanlara göre evrim geçirmiş…” dedi.

“OTEL, MADENCİLİK GİBİ SEKTÖRLER YANGIN ALANLARINA SOKULMAMALI”

“Otel, madencilik gibi sektörleri yangın alanlarına sokarsak bu alanlar yeşermez” ifadelerini kullanan Rahvancıoğlu, “İmara açılmasının engellenmesi yasası çok önemli” diye konuştu.

Yangın alanlarının imara kapatılması yasasının meclise sevk edilip hayata geçirileceği şeklinde tasarlandığını söyleyen Rahvancıoğlu, “Genel özel gerekçeler gibi teknik bir şekilde hazırlandı bu yasa. Bunu meclisteki bakanlar veya vekiller meclis gündemine getirirse hayata geçeceğini düşünüyoruz kamuoyunda da olumlu karşılandı” dedi.

“Bakanlar Kurulu kararı ile alçak orman arazileri imara açılabiliyor ve oteller yapılıyor” ifadelerini kullanan Rahvancıoğlu, şu an bunun yaşanmaması için bu yasanın hayata geçmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Rahvancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yangının söndürülmesi için itfaiyesinden belediye personeline, basın mensubundan doktoruna, basınından bölge halkına herkes canla başla çalıştı, kendi alanında elinden geleni yaptı. Şimdi meclisin ve milletvekillerinin kendi alanlarında yapabilecekleri en önemli şey bu yasadır. Geciktirilmeden hayata geçmelidir...”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberi Facebook'ta gör