İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cafer Gürcafer: Külliye projesi öncesinde okulların güçlendirilmesi gerekirdi

Cafer Gürcafer: Külliye projesi öncesinde okulların güçlendirilmesi gerekirdi

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, külliye yapımına ilk başta karşı çıkılması gerektiğini kaydederek, külliye projesi öncesinde okulların ve kamu binalarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gürcafer, “Atı alan Üsküdar'ı geçti.” dedi.

Yayın Tarihi: 29/09/22 09:51
Güncelleme Tarihi: 29/09/22 10:12
okuma süresi: 3 dak.
Cafer Gürcafer: Külliye projesi öncesinde okulların güçlendirilmesi gerekirdi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, BRT’de yayınlanan ‘Manşet+’ programına katılarak, 586 milyon TL maliyetle bütçelenen 50 dönüm park, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

“SİYASET BİR TÜRLÜ İSTİKRARA ULAŞAMIYOR”

“Siyaset bir türlü istikarara ulaşamıyor.” diyen KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, ülkede gerçekleşen seçimlerde yaşanan kırgınlıkların ülke ekonomisini etkilediğini ifade ederek, “Her seçim döneminde, hükümet değişikliklerinde bu sorunlarla karşılaşıyoruz.” dedi.

Ülke ekonomisinin süratle geriye doğru gittiğini kaydeden Gürcafer, “Biz halen daha evraklarda pul alda gel konusundayız.” ifadelerini kullandı.

Gürcafer, inşaat sektörünün kendi içinde düzenlemeye gittiğini belirterek, “Yabancı acentelerle çalışarak sektörü ileriye taşımaya çalışıyoruz ancak burada önemli olan ülkenin bütünlüğünün ileriye gitmesi gerekiyor.” açıklamasına yer verdi.

“SEÇMEN, SİYASETÇİYİ SİYASETÇİ DE SEÇMENİ BESLİYOR”

Gürcafer, siyasette yaşanan iktidarsızlığı şu şekilde açıkladı:

“Kıbrıs Türk toplumu, 1974 öncesinde göstermiş olduğu dayanışma ve vermiş olduğu müadeleye bakıldığınıda değer yargıları olan bir toplumdu, 1974’ten sonra farklı bir durumla karşılaştık. Toplumumuz ben merkezci oldu, bencilleşti. Seçmen, siyasetçiyi siyasetçi de seçmeni besliyor.”

Ülkede ekonomik tartışmaların başladığını söyleyen Gürcafer, “Bahçelerde toplanacak portakal bile kalmadı.“ ifadesine yer verdi.

Gürcafer, 1990 yıllları sonunda sosyo- ekonomik bir proje ortaya konması gerektiğini kaydederek, “Hükümet değişimleri olsa da bu çalışma kapsamında hareket edilmesi gerekiyordu. Çalışma doğrultusunda kararlar alınıp, uygulanması gerekiyordu.” dedi.

Külliye yapımına karşı çıkan ilk kendisinin olduğunu söyleyen Gürcafer, paraların deprem yönetmeliğine göre güçlendirilme projelerine harcanmasına, toplum yararına ilişkin açıklamalar yaptığını belirtti. Gürcafer, külliye yapımına ilk başta karşı çıkılması gerektiğini söyleyerek, “Külliye projesi ilk açıklandığında karşı çıkılması gerekiyordu. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Her şey yapıldı.” dedi.

“KÜLLİYE PROJESİ ÖNCESİNDE OKULLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİRDİ”

Gürcafer, külliye projesi öncesinde ülkede yaşanan eksikliklerin giderilmesi gerekiyordu. Toplumun eksiklikleri ilk sırada yer almalıydı. Okullara ve kamu binalarına öncelik verilmeliydi.” açıklamasına yer verdi.

“OK YAYDAN ÇIKTI, İHALE EDİLDİ”

Gürcafer, "Yapılan eylemlerin daha önce yapılmalıydı. Toplum ve siyasi partiler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a projenin yapılmaması yönünde düşüncelerini daha önce aktarmaları gerekirdi. Ok yaydan çıktı, ihale edildi.” dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberi Facebook'ta gör