İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Nazım Çavuşoğlu: Hükümet tam gün eğitim konusunda kararlıdır

Nazım Çavuşoğlu: Hükümet tam gün eğitim konusunda kararlıdır

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, tam gün eğitim konusunda yapılan eleştirilere yanıt vererek, “Hükümet tam gün eğitim konusunda kararlıdır” dedi. Çavuşoğlu konuyu Bakanlar Kurulu’nda da masaya yatırdıklarını belirterek, ihtiyaçlı ailelerin çocuklarının beslenmesi için 30 milyon TL'lik kaynak ayrıldığını, okulların güçlendirilmesinin hız kazandırılacağını ve altyapının iyileşmesiyle birlikte tam gün eğitimin 5 güne geçmesinin eş zamanlı olacağını aktardı.

Yayın Tarihi: 13/11/23 19:44
Güncelleme Tarihi: 13/11/23 20:52
okuma süresi: 6 dak.
Nazım Çavuşoğlu: Hükümet tam gün eğitim konusunda kararlıdır
A- A A+

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Meclis kürsüsünden konuşmasını yaparak, 13. Spor Şurası’ndan çıkacak kararların hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı ve şuraya katılanlara teşekkür etti.

“Ülkede spor tesislerimiz istediğimiz seviyede değil” diyen Çavuşoğlu, kapalı spor salonlarını yapmanın ve işletmenin maliyetli olduğunu kaydederek, daha öncelikli sorunlar olduğu için bu konuya gelemediklerini söyledi.

Ödül Tüzüğü’nün 2011 yılında kendi bakanlığı döneminde geçtiğini belirten Çavuşoğlu, okullarda yetenek taraması da yapıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, Şampiyon Melekleri de anarak, “Mağusa’da voleybola geçmişten gelen bir ilgi olduğu aşikardır” dedi. Bazı spor federasyonlarının yaptığı spor salonlarının okul saatlerinde okullar, sonrasında federasyonların kullanımına açtıklarını anlatan Çavuşoğlu, “Biz federasyonları okullara sokmaya çalışıyoruz. Hedefimiz federasyonları okulların içine almak, öğrencilerin farkındalığını artırarak spora profesyonel olarak devam etmesini sağlamak” dedi.

Geçmişte Türkiye’ye müsabakalara 20-30 takımın gittiğini, günümüzde ise bu rakamın 60’lara çıktığını aktaran Çavuşoğlu, ayrıca bu sene yapılacak maçların hakem paralarının tümünü federasyonlara ödemeye çalıştıklarını da söyledi.

"BÖLGELER ARASI ULAŞIM MASRAFINI BAKANLIK OLARAK ÜSTLENECEĞİZ"

Bu esnada CTP milletvekili Erkut Şahali’nin yerinden söz alarak, bir takımın Mağusa- Lefkoşa arası ulaşım masrafının 10 bin TL olduğunu söylemesi üzerine, Çavuşoğlu, bölgelerarası ulaşım masrafını bakanlık olarak üstleneceği sözünü verdi.

Çavuşoğlu, tam gün eğitim konusunda yapılan eleştirilere ise “Şu anda iki gün olarak başlatılan tam gün eğitim konusunda hükümet kararlıdır” dedi ve konuyu Bakanlar Kurulu’nda da masaya yatırdıklarını belirtti. Çavuşoğlu, ihtiyaçlı ailelerin çocuklarının beslenmesine destek için 30 milyon TL'lik kaynak ayrıldığını, okulların güçlendirilmesiyle ilgili işlere hız kazandırılacağını ve altyapının iyileşmesiyle birlikte tam gün eğitimin 5 güne geçmesinin eş zamanlı olacağını aktardı.

Çavuşoğlu’nun konuşması sırasında yerinden söz alan CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Erenköy lisesi ile yıkım kararı onaylandı mı?” diye sordu, Çavuşoğlu ise tekrar karot yapılacağı yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, tam gün eğitimle ilgili geçmişe nazaran tüm okullarda ciddi bir eğitim süresi arttığını kaydederek, pilot uygulamanın hiç bilinmeyen konularda belli bir mekanda uygulanabileceğini, ülke genelinde olamayacağını belirtti. Çavuşoğlu, daha önce Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yapılan pilot uygulamayı hatırlattı.

"BİZDEN BEKLENEN YEMEK HİZMETİ DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE UYGULANMIYOR"

Çavuşoğlu, tam gün eğitim konusunda kendilerinden beklenilen yemek hizmetinin dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmadığını kaydetti. Bu noktada eksik taraflarının ihtiyaçlı çocuklara yapılacak yardım olduğunu, bunun da ek bütçeyle sağlanacağını belirten Çavuşoğlu, bu katkının ilk olduğunu, şartlar iyileştikçe artacağını söyledi. 

"TÜM BAKANLAR TAM GÜN EĞİTİM İÇİN ALINAN KARARLARIN ARKASINDA"

Bu konuda tartışmaların devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu’ndaki tüm bakanların hükümet programının ve tam gün eğitim için alınan kararların arkasında olduğunu dile getirdi. 

Konuşmasında DAÜ’nün önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, bu konuda hükümetten talep edilen ve kabul gören 3 konu olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, bunların oluşan 1 milyar TL’lik verginin devlet tarafından üstlenilmesi ve yapılandırılması, Sosyal Sigortalar emeklilerinin DAÜ’de çalışmasının önünün açılması ve DAÜ’den emekli maaşı alanların devlete aktarılması olduğunu belirtti. 

Bu taleplerin yerine getirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Çavuşoğlu, DAÜ’nün bir nesil için değil, ilelebet yaşaması için kurulduğunun altını çizdi. DAÜ’nün de yapması gerekenler olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, orada birçok insanın “cebine dokunulunca DAÜ’yü bu hale getirenin kendisiymiş gibi tavır aldığını” savundu ve fedakarlık şartına dikkat çekti. 

Çavuşoğlu, CTP Milletvekili Sami Özuslu’nun, yerinden söz alarak, personel giderlerinin oranının ne kadar olduğu ve neden bugüne kadar tedbir alınmadığı yönündeki sorularını yanıtında, buraya gelene kadar gidişatın iyi olmadığı konusunda kimseyi ikna edemediklerini kaydetti. Çavuşoğlu, bir düzenleme yapılmazsa hayat pahalılığıyla birlikte gelirlerin yüzde 20-30'unun sadece personele gideceğini belirterek, yatırım yapılabilmesi için bu rakamın gelirlerin yüzde 70’ini geçmeyecek şekilde olması gerektiğini söyledi. 

DAÜ’den talep ettikleri verilerin kendilerine tedarik edilmesi konusunda da aylardır beklediklerini söyleyen Çavuşoğlu, “DAÜ yaşatılacak ancak sürdürülebilir kriterlerle” dedi. 

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberi Facebook'ta gör