İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ceyhun Dalkan: 500 yataklı hastane yeterli olmaz

Ceyhun Dalkan: 500 yataklı hastane yeterli olmaz

Tabipler Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Lefkoşa’ya yapılması planlanan 500 yataklı hastanenin sağlık sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini belirterek, “Mevcut 700 yataklı Nalbantoğlu Hastanesi kapatılacak mı, yoksa çürümeye mi terk edilecek?” diye sordu. Sözleşmeli doktorların baskı altında çalıştırıldığını iddia eden Dalkan, sağlık sisteminde acil reform çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 02/04/25 10:42
okuma süresi: 3 dak.
Ceyhun Dalkan: 500 yataklı hastane yeterli olmaz
Erol KANLIADA
A- A A+

Tabipler Birliği Başkanı Dr. Ceyhun Dalkan, Başbakan Ünal Üstel’in geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile imzaladığı protokol kapsamında Lefkoşa’ya 500 yataklı bir hastane yapılacağını hatırlatarak, 500 yataklı bir hastanenin yeterli olmadığını vurguladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde 700'ün üzerinde yatak bulunduğuna dikkat çeken Dalkan, "Yeni hastane açıldığında mevcut hastane kapatılarak kapasite mi küçültülecek, yoksa Nalbantoğlu çürümeye terk mi edilecek?" diye sordu.

Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan, Canan Onurer'in hazırlayıp sunduğu "Canan Onurer ile Sabah Haberleri" programına konuk olan Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Ceyhun Dalkan, mevcut sağlık yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

500 yataklı hastane konusunda sürekli olarak temel atılacağına dair sözler verildiğini fakat tatmin edici bir noktaya gelinmediğini belirten Dalkan, hükümetin sağlık sektörüne daha çok yatırım yapması gerektiğini dile getirdi.

"SÖZLEŞMELİ HEKİMLER ÜZERİNDE BASKI VAR"

Sağlık sisteminde son dönemde kadrolu doktor yerine sözleşmeli doktor çalıştırılmasının yaygınlaştığını söyleyen Dr. Dalkan, bu durumun doktorlar üzerinde baskı unsuru oluşturduğunu ifade etti.

Sözleşmeli doktorların, sözleşmelerinin yenilenmeme riskiyle tehdit edilebildiğine dikkat çeken Dalkan, "Bir doktoru herhangi bir yere göndermek istediğinizde itiraz etme hakkı olmuyor. Acil servise tek başına gönderildiğinde büyük bir yükün altına giriyor ve hasta yakınları en küçük bir şikayette bulunsa bile doktorun sözleşmesi iptal edilebilir. Bu durum, sağlık çalışanlarını ciddi şekilde zor durumda bırakıyor" dedi.

Sağlık alanında yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Dalkan, "Halkın sağlığı için hem kamunun hem de özel sektörün sorumluluk alması gerekiyor. Sağlık yatırımları artırılmalı ve sistemin işleyişi iyileştirilmelidir" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.