Uluslararası Final Üniversitesi’nden kalp krizini hızla iyileştirecek yeni yöntemler
Uluslararası Final Üniversitesi’nden bilim insanları, PAMAM dendrimer nanopartikülleri kullanarak kalp krizinden iyileşmeyi hızlandıracak ve toksisite risklerini azaltacak yeni stratejiler geliştirdi.
Uluslararası Final Üniversitesi’nde (UFÜ) yeni bir yayın hayata geçirildi. Üniversitedeki bilim insanları, nanopartikül bazlı ilaç dağıtım sistemlerinin toksisite risklerini nasıl azaltabileceğine dair önemli bulgulara imza attı. Çalışma, kalp krizi sonrası iyileşmeyi hızlandırabilecek yeni yaklaşımlar sunuyor.
Üniversite’den yapılan açıklama şöyle:
“Uluslararası Final Üniversitesi'nden nanomedicine alanında yeni bir yayın: nanopartikül bazlı ilaç dağıtım sistemlerinden kaynaklanan toksisitenin nasıl önleneceğini ve kalp krizinde iyileşmenin nasıl hızlandırılacağını gösteriyor.
Poliamidoamin (PAMAM) dendrimer nanopartikülleri, nanotıpta klinik uygulamalara sahip etkili ilaç dağıtım vektörleridir. Daha önce PAMAM'ların kalp fonksiyonlarını tehlikeye atabileceğini ve kardiyotoksisiteyi hafifletmeye yönelik stratejilerin faydalı olabileceğini göstermiştik.
Bu çalışmada yedinci nesil katyonik PAMAM dendrimer nanopartikülü çalışıldı ve kardiyoprotektif ajanlar Losartan, Epidermal Büyüme Faktörü veya S-nitroso-Nasetilpenisilamin kullanımının, nanopartikül bazlı dağıtım sistemine bağlı toksisiteyi engelleyerek kalp krizinden sonraki iyileşmeye faydalı olabileceği gösterildi.
Bu sonuçların nanotıp stratejilerinin geliştirilmesinde önemli faydaları olacaktır.
Prof. Dr. İbrahim Benter Uluslararası Final Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı'dır
https://www.bjbms.org/ojs/index.php/bjbms/article/view/10735 "
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.