SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Prof. Dr. İbrahim Benter’in keşfi, solunum yolu hastalıklarının tedavisine umut oldu

Prof. Dr. İbrahim Benter’in keşfi, solunum yolu hastalıklarının tedavisine umut oldu

Uluslararası Final Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Benter’in keşfettiği angiotensin-(1-7) proteininin tedavi edici etkileri, uluslararası farmakoloji otoriteleri tarafından onaylandı. Bu buluş, solunum yolu ve akciğer hastalıklarının tedavisinde yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir.

Yayın Tarihi: 06/04/25 20:10
okuma süresi: 2 dak.
Prof. Dr. İbrahim Benter’in keşfi, solunum yolu hastalıklarının tedavisine umut oldu
A- A A+

Uluslararası Final Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Benter’in bulduğu angiotensin-(1-7) adlı faydalı proteinin reseptörünün, solunum sisteminde koruyucu ve tedavi edici özellik gösterdiği, Uluslararası Farmakoloji Kurumu (The International Union of Basic and Clinical Pharmacology - IUPHAR) ile British Pharmacological Society (BPS) tarafından Nisan 2025 tarihli raporda onaylandı.

Prof. Dr. Benter, Kovid-19 pandemisi döneminde yaptığı açıklamalarda, ACE2/angiotensin-(1-7)/Mas sistemi üzerinden tedavi yöntemlerinin mümkün olabileceğini belirtmişti. Yeni onaylanan bu bulgular, solunum yolu hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları ve akciğer hastalıklarının tedavisinde yeni bir çığır açma potansiyeline sahip.

Prof. Dr. Benter’in çalışmaları, bilim dünyasında büyük yankı uyandırırken, solunum hastalıklarının tedavisinde yeni umutlar doğurdu.

Referans:

IUPHAR/BPS Guide to Pharmacology CITE

https://doi.org/10.2218/gtopdb/F16/2025.1

(Class A Orphans in GtoPdb v.2025.1)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.