İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TDP OKKÜ Taş Ocakları Çalıştayı’nın sonuç bildirgelerini inceleyerek, 2. Çalıştaya katkı koyacak

TDP OKKÜ Taş Ocakları Çalıştayı’nın sonuç bildirgelerini inceleyerek, 2. Çalıştaya katkı koyacak

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Refet Ramiz ile taş ocakları çalıştayının sonuç bildirgelerini görüşerek, TDP’nin katkı ve görüşlerini beklediklerini belirtti. TDP, çevre ve taş ocaklarıyla ilgili raporları inceleyerek ikinci çalıştaya katılım sağlayacak.

Yayın Tarihi: 11/07/25 11:06
Güncelleme Tarihi: 11/07/25 16:43
okuma süresi: 5 dak.
TDP OKKÜ Taş Ocakları Çalıştayı’nın sonuç bildirgelerini inceleyerek, 2. Çalıştaya katkı koyacak
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi (OKKÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Refet Ramiz’i kabul ederek görüştü. Ramiz TDP’ye, OKKÜ'de düzenlenen Taş Ocağı Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgeleri’ni iletti, 2. Çalıştay için davet yaptı

RAMİZ TDP’YE ÇALIŞTAYIN SONUÇ BİLDİRGESİNİ İLETTİ

TDP Lefkoşa Gençlik Kolları Merkez Binası’nda yapılan görüşmede, TDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi, Çevre Mühendisi Yasemin Çobanoğlu da hazır bulundu.

Ramiz kabulde Çeler’e; Taş Ocakları Çalıştayı’nın, katılımcıların görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ve derlenmesi sonucu oluşturulan, “Ruhsatlandırma Masası”, “Denetleme Masası”, “Rehabilitasyon Masası” sonuç bildirgelerini sundu.

Ramiz, bildirgede yer alan ana konu başlıklarının önemli olduğunu, bu başlıklar altında belirtilen görüş ve önerilerin “Ruhsatlandırma, Denetleme ve Rehabilitasyon” hususlarında belirlenen bir kısım eksiklikleri ifade ettiğini kaydetti.

RAMİZ, TDP’NİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ TALEP ETTİ

Ramiz, sonuç bildirgelerinde farklı kuruluşlardan ve siyasi partilerden katılımcılar tarafından belirtilen, benzer veya farklı görüşler bulunduğunu, TDP’nin de görüş ve önerilerini belirtmesini istediklerini dile getirdi.

Bu doğrultuda 6 siyasi partiye davette bulunduklarını ve çalıştayın sonuçlarını ilk olarak TDP doğrudan paylaştıklarını kaydeden Ramiz, tüm partilerden elde edecekleri değerlendirmeleri de düzenleyecekleri .Taş Ocakları Çalıştayı’nda daha da detaylı irdeleyerek, tüm sonuçlarla “Taş Ocakları Programı” dosyası oluşturacaklarını belirtti.

RAMİZ AYRICA İKİ AYRI KİTABINI DA ÇELER’E TAKDİM ETTİ

Ramiz görüşmede, kuzey Kıbrıs’ta sağlık, güvenlik, çevre, eğitim ve benzeri konuların siyaset üzeri konular olduğunu, bu nedenle de tüm siyasi partilere bu konularda görevler düştüğünü düşündüklerini ifade etti.

Ramiz, Çeler ve Çobanoğlu’na, yönetim ve devlet sistemleri, yönetim ve siyaset, yönetim bilimi, hukuk ve toplum, stratejik yönetim konularını kapsayan ve şahit olduğu bir kısım olayları da içeren “Ülkeler Birliği, Türkiye ve Diğer Ülkeler İçin Sürdürülebilir Siyasi Yönetim Sistemi” isimli kitabı ve kamu-özel sektör üst düzey yöneticilerinin elektronik ve haberleşme cihazları kullanımında dikkat etmeleri gereken hususları ve bu konudaki temel yasal düzenlemeleri hatırlatan “Elektronik ve Haberleşme Sistemlerinin Korunması” isimli kitabını da takdim etti. 

Ramiz TDP’yi, sunulan sonuç bildirgelerinde belirtilen hususları da dikkate alarak düzenleyecekleri 2. Çalıştaya katkı koymaya ve katılım göstermeye davet etti.

ÇELER, RAMİZ’E TEŞEKKÜR ETTİ

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler ise görüşmede yaptığı konuşmasında, Ramiz’e ziyaretten dolayı teşekkür etti, TDP’nin taş ocakları ve çevre ile ilgili konularda yetkin kişisinin Yasemin Çobanoğlu olduğunu, sunulan üç sonuç bildirgesinin parti yetkili kurullarında değerlendirileceğini belirtti.

ÇOBANOĞLU DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

TDP MYK Üyesi Yasemin Çobanoğlu ise görüşmede, bir Çevre Mühendisi ve Çevre Mühendisleri Odası eski Başkanı olarak kuzey Kıbrıs’ta ve Letonya’da yaptığı çalışmalardan bahsetti, aynı zamanda bir İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak karşılaştığı bazı durumları paylaştı.

Ramiz tarafından sunulan sonuç bildirgelerini dikkatle okuyacaklarını ve bu doğrultuda yapılacak gerek 2. çalıştaya gerekse diğer çalışmalara katkı koyacaklarını dile getiren Çobanoğlu, taş ocakları ile ilgili konuların 2000’li yıllardan beridir gündemde bulunduğunu hatırlattı.

ÇOBANOĞLU ÇED RAPORUNUN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Çobanoğlu, taş ocağı işletmeleri ile ilgili hususun; özünde ÇED raporunda teminat altına alındığını anımsatarak, Çevre Yasası’ndaki ilgili maddelerden bahsetti.

Çobanoğlu, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nda ise devletin yetkili kurumlarından oluşan komisyonun (Orman Dairesi, Su İşleri Dairesi, Jeoloji ve Maden Dairesi, Eski Eserler Dairesi, Çevre Koruma Dairesi, Tarım Dairesi, Turizm Dairesi) görüşünün ve onayının alındığını, geçmişten bugüne karşılaşılan durumun bu temelinde, bu kurumlar tarafından denetlemenin yeterince yapılamamasının yattığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.