Saraybosna masal dünyası projesi

Yayın Tarihi: 07/04/14 09:02
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Saraybosna şirketi bir aile şirketi ve patronu kendi hazırladığı ve yüzyılın projesi olduğuna inandığı "Masal Dünyası" projesini gerçekleştirmek için ihaleye çıkıyor. Bu ihale iflas etmek üzere olan Saraybosna Co. Ltd. şirketi için hayat memat meselesi. Ticari hayatının devam edebilmesi bu ihalenin başarılı olmasına bağlı.

Saraybosna şirketinin hazırladığı "Masal Dünyası" projesi, ihaleye tek teklif veren şirket olan Demokratik Yatırımlar şirketine kalıyor. Demokratik Yatırımlar şirketi ise halka açık bir şirket ancak hissedarları bunun farkında değiller. Demokratik Yatırımlar şirketinin patronunun da ekonomik durumu iyi değil. Onun ticari geleceği de bu ihaleyi almasına bağlı. İşi sağlamlaştırmak ve ihaleyi almak için Demokratik Yatırımlar şirketi 90% hissesini Saraybosna Co. Ltd. aktarıyor ve Saraybosna şirketinin elemanları "Masal Dünyası" projesinde yer almak için Demokratik Yatırımlar şirketinin yönetici kadrolarında yerlerini alıyor.

"Masal Dünyası" projesinin kartondan maketi yapılıyor, allanıp pullanıp reklamı yapılıyor ve alıcıların beğenisine sunuluyor. "Birlikte alalım", "tepede buluşalım", "önce beldemiz, sonra ağamız" gibi sloganlarla pazarlamaya çıkılıyor. Demokratik Yatırımlar şirketinin patronunun kötü sicilinden dolayı projeye yatırım yapmayı düşünenler ince eleyip sık dokuyor. Alıcılar, "Masal Dünyası" projesi maketi etrafında oltanın etrafında dolaşıp yeme dokunmayan balıklar gibi dolaşıyor ama dokunmaya cesaret edemiyorlar. Haksız da değiller. Proje uçuk bir proje ve başta şirkette çalışanlar olmak üzere "Masal Dünyası" projesinin fiyaskoyla sonuçlanacağına inananlar gittikçe çoğalmakta.

"Masal Dünyası" projesi 28 katlı bir bina. Demokratik Yatırımlar şirketinde çalışan 11 tane sınavla alınmış müdür, üyeler tarafında seçilen 6 ustabaşı ve kağıt üzerinde görülen ancak var olup olmadıkları şüpheli olan 1500 çalışan "masal dünyası" projesini sonuçlandırmaktan sorumlu. Fakat bir çoğunun bu proje hakkında detaylı bilgisi yok. Kimisi projedeki binanın temellerinin sağlam olmadığını, bu temellerle belki tek bir kat çıkılabileceğini, kimisi 28 katlı bu binanın rüzgara dayanamayacağını söylüyor. Ancak sadece söylüyorlar ve söyleyerek kervandaki develer gibi patronun arkasından gitmeye devam ediyorlar. Ekmek parası. İşsiz kalmaktansa inanmasalar bile birşeyler yapıyormuş gibi davranmaları gerek herhalde.

Demokratik Yatırımlar şirketinin patronunun sinirleri bu proje yüzünden bozuk. Keyfi yok, vakti yok, adeta demir çiğniyor. Nereye giderse boynuna asılmış 20 yıllık kötü sicili ile kanka olmuşlar, birlikte gidiyorlar. Eline geçen son ihale olarak gördüğü "masal dünyası" projesini tamamlayamayacağı endişesi ile şantiye, şantiye gezmekte, "bize ne oldu böyle" temalı toplantı üstüne toplantılar yapmakta. Magosa şantiyesi facia, Güzelyurt şantiyesi ümitsiz vaka, Girne şantiyesi bulmacaya dönmüş, Lefkoşa şantiyesi "al Allahım emanetini". Her yerde grev hazırlığı. Çalışanlar hala daha bir önceki projeden alacaklarını alamamışlar ve karınları boş laflara tok.

Demokratik Yatırımlar şirketi yüklendiği "Masal Dünyası" projesini tamamlayamayacak gibi görünüyor. Teslim tarihi gelip çattığında, sicili kötü Demokratik Yatırımlar şirketi patronu, mukavelede belirtilen 28 katlı binanın sadece tek bir katını tamamlayıp teslim edebilecek gibi bir durum sergiliyor. Teminatlar yanacak, şirket iflasın eşiğine gelecek. Saraybosna Co.Ltd şirketi belki de Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacağını düşünmeye başlamıştır bile.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Levent Kutay
Levent KUTAY'dan
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Bengü ŞONYA yazıları